Хладилници – любопитно и полезно в намирането им.

Хладилници – любопитно и полезно в намирането им.

В подбора на хладилни уреди за дома при всяко положение ни трябва гаранция за годност, предвещаваща , дълготрайно ползване на хладилника, реално съответстващо на нашия стандарт. Съществено важен е момента , когато пристъпим към покупка на хладилници – незаменима подробност от нашето ежедневие и битие . Ще ви запознаем с много впечатляващи истории около измислянето на първите хладилници, ще ви покажем качествата на различните класове и със сигурност , ще ви посъветваме къде може да намерите най-сигурните и подходящи асортименти хладилници.

Първо българско постижение в направата на хладилници

Появилият се първи битов изстудяващ машинен уред, произведен от родни изследователи се казва „Мраз 75“ и е в производство в промеждутъка на годините 1958г. и 1962 г. в завод за хладилници в София . Първите пуснати около десет екземпляра , веднага получили доверието на потребителите и завоювали пазара. До 1962г. обема на производство успяло да достигне количество от шест хиляди броя направени хладилници.

Появата на патентован хладилник

Шарл Тепие е френският изследовател , който пръв открил признака на втвърдяване на амоняка, но не запазил правата на научната си иновация и прекарал остатъка от живота си в безкрайна низост и недоимък . След течение на годините неговото изобретение било последвано от раждането на сегашните хладилници. През 1834г. американският академик Джекъб Пъркинс се сдобива с първия патент за машинно замръзване за появата на на компенсионно устройство действащо с етер, това е първоначалният вариант на домакински хладилници. Този тип на машината получавал енергия с ръчна помпа, която охлаждала въздуха чрез обмен между две камери. В първите години на 20в. стартира и постепенното обширно появяване в домакинствата.

Разновидности хладилници 1
Разновидности хладилници

Начало на хладилниците

Нашите предшественци дори нямали нужда от изстудяване на храната, а просто са я консумирали непосредствено след лов, риболов, бране на реколтата или добиване от природата. Прехранването е било първостепенно значим процес осигуряващ тяхното съществуване , ден след ден, а не сетивното удовлетворение от кулинарното творчество , познато ни днес . Първата идея за по-дълго и по-добро съхранение на храни и напитки била чрез съдове с вода, стоящи изложено на вятър пространство, обгърнати с навлажнени парцали или изстудяващи се вечер . В следващ етап осъзнали, че разтворени в вода правилните соли приемат значително количество топлинна енергия и започнали да ги предназначат в употреба за запазване на ниската температура на напитките. Най-древните наподобяващи на термоизолирани пространства , в които се поддържа температура по-ниска от тази на околната среда били дупки в зидовете на зданията или прокопани в почвата , затворени с клони и пълни със сняг или лед. В някои императорски имения имало отделен отряд около стотина човека , отговаряш за изстудяването , като се започне блюдата на масата и се стигне дори до мъртвото тяло на покойния управляващ.

Повече за  хладилници 2
Повече за хладилници

Помощник в търсенето на хладилници

В онлайн магазина сте свободни удобно да имате контрол над ценовите възможности , също така и да профилирате търсенето единствено за искания от вас производител или модел. Марките които продаваме са BOSCH, GORENJE, HANSA, HOTPOINT ARISTON, INDESIT, LG, LIBHERR, PANASONIC, SAMSUNG, SNAIGE, TEKA, WHIRLPOOL.

Какви допълнения можете да притежавате при хладилниците днес?

Хладилника е прилаган за домакинско ползване, както и за работни и производствени цели. Ще откриете всякаква дизайн и размери да са с една или повече врати, без или със фризер, с горна и долна камера, тип витрина или тип ракла. Специално предназначени за работа в производствените среди е възможно дори да достигнат размерите на фургон. Хладилниците специализирани за личните претенция на къщите могат да бъдат обзаведени с много екстри , задоволяващи дори най-изисканите ви странности . Що се отнася енергийната си ефективност се разграничават на серии от А до G, където А съответства на най-добрите признаци за енергийна ефективност, а G на най-лошите. А по-занижен разход на потребление и от А. Добавените функции биха могли да бъдат : трансформиране на фризера във витрина, смяна на посоката на отваряне на вратата, енергоспестяващ режим – ваканция, дисплей за електронно управление, автоматично размразяване, звуков сигнал при отворена врата, отстраняване на миризми, антибактериална защита, ниски нива на шум, диспенсър за вода, генератор на лед, отделение за вино, отделение с ниска температура – Fresh Zone и други.

Информация за хладилници 3
Информация за хладилници

Идеалното място за покупка на хладилници

Техмарт е магазин, покриващ необходимостите за всеобхватното поддържане на свежестта в нашия дом. Предлага широк асортимент на едра и дребна техника, инструменти и мебели за интериора и градината. Ще се озовете сред разнообразие от разновидности на различни марки в ценови рангове , удобни на всеки стандарт и условие . Широкият избор на видове ще направи на покупка лесен и приятен . Ваша е независимостта да икономисате време, нерви и усилия с отлично структурирания електронен магазин, с работещи опитни служители, с които може да попитате всичко и светкавична и безплатна доставка до всяка точка на страната .

Топ предложения за хладилници в Техмарт

Мисията на нашата търговия е да дава на потребителя най-изгодните оферти за качество на сгодни цени пасващи на стандарта на живот. Що се отнася хладилници, имаме такива в няколко категории – с долна камера, с горна камера, с една врата, сайд бай сайд, хладилни витрини и хладилници за вграждане. В три цветове пасващи на всяка представа за красиво и дизайн на което и да е помещение.

Типове хладилници 4
Типове хладилници

Добре дошли в Техмарт да посочите вашият хладилник.

В магазина на Техмарт на територията на град Перник или в електронното пространството. Погледнете също , освен хладилници и всеки друг вид уреди или мебели за своите скъпи домове и пространства като например:

телевизори

абсорбатори

микровълнова

фурна за вграждане

прахосмукачка

съдомиялни

инверторни климатици

климатици /цени/

смартфони

конзоли

ютии

сокоизстисквачки

епилатори

хлебопекарни

плотове за вграждане

хладилници за вграждане

готварски печки

лаптопи

Прахосмукачки роботи

Аудио слушалки

Фотоепилатори

Кафемашини

Самобръсначки

Перални за вграждане

Сушилни

Бойлери

Таблети

Нашият каталог с  хладилници 5
Нашият каталог с хладилници
Разновидности хладилници 6
Разновидности хладилници
Вижте нашите хладилници 7
Вижте нашите хладилници
Качествени хладилници 8
Качествени хладилници
Информация за хладилници 9
Информация за хладилници
Изключително добри хладилници 10
Изключително добри хладилници
Изберете нашите  хладилници 11
Изберете нашите хладилници
Изберете нашите  хладилници 12
Изберете нашите хладилници
Голямо разнообразие хладилници 13
Голямо разнообразие хладилници
Голямо разнообразие хладилници 14
Голямо разнообразие хладилници

Първо българско постижение в направата на хладилници
Появата на патентован хладилник
Начало на хладилниците
Помощник в търсенето на хладилници
Какви допълнения можете да притежавате при хладилниците днес?
Идеалното място за покупка на хладилници
Топ предложения за хладилници в Техмарт
Добре дошли в Техмарт да посочите вашият хладилник.