протеини

протеини

Състав на протеините?

Протеините са природно значими макромолекули, които са изградени от аминокиселини. Те играят главна роля в правилния растеж и процеси в човешкия организъм. На практика протеините имат предназначение на един от първичните структурно полагащи части на всички живи клетки. Действията , които изпълняват в системата , са жизнено значими и много многосъставни. Като тръгнем от индивидуалните структурните такива, имащи обвързаност с същността на клетките, и водещи до даването на естествените опори на организма и доставянето на въздух до тъканите. Нашите тела са в състояние да обобщят голям брой от аминокиселините, имащи роля в образуването на протеините, но други от тях е нужно да приемаме от външни източници. Това биха била храните , обогатени с протеини, или разновидностите протеинови хранителни добавки, които се предлагат в продажба.

Минало на протеина

Преди по-обстоятелственото спиране върху ефекта и изгодите на протеините за нашия организъм, ще вникнем в историята на тяхното откриване и извеждане като единични частици. Френският химик Антоан Фуркроа е първият учен , който съзнателно прави разлика между протеините от другите обичайни органични частици. Това е през отдавнашната 1789 година. След много анализи , направени през съответния период , Фуркроа установява албумина, фибрина и желатина като единични съединения с животински произход . След което учените отделят по-голямо внимание на този вид частици и започва откриването на още и още информация за тях. Понятието „протеин“ е установено за първи път през 1838 година от шведския химик Йонс Якоб Берцелиус. Чрез което той назовава фибрина, албумина и други сходни консистемции . Берцелиус разкрива и тяхната дейност като изграждащи за живите клетки смеси . Мисията му по-нататък бива поета от още редица изследователи , които малко по малко изучават синтезирането и химичната консистенция на протеините, както и сходни техни дейности и предназначения в човешкия организъм.

протеини 1 Най-добрите
протеини

Протеините и тренировките

При комбинация с всекидневни занимания , протеините отразяват истински благоприятно въздействие върху организма и целокупната физическа подготовка на организма. Поемане на храни или хранителни добавки, съдържащи протеин, е логично да се извършва около 2 часа преди съответната активност . С този метод ще се подсили действието на мускулен растеж и развитие след края на физическите упражнения . Смесицата от протеини и въглехидрати пък забавя изразходването на мускулния гликоген и компенсира щетите върху мускулната тъкан , в следствие от постоянното ангажиране . Е, сега знаете – ако например се стремите към повишаване на ефекта на напъните в залата , завишаване на мускулното увеличение и подобрение, както и подпомагане на регенериращите процедури , протеините могат да бъдат ваш незаменим сътрудник в сбъдването на тези планове .

протеини 2 Най-добрите
протеини

В кои вещества има стабилни степени протеини?

За да взимаме наложителната ни ежедневна доза протеини, е наложително да осъзнаваме кои хранителни продукти са пълни с тази група елементи. Идеално е, че съвпадащите храни са доста различни . Иначе казано , за да си набавите протеини, не е нужно да стартирате някакви строго стриктни диети . Достатъчно е само да държите сравнително разделно хранене, което ще ви даде потребните полезни части . Нека да разберем кои храни е полезно да включва такова балансирано хранене:

– телешко месо – освен факта, че е вкусно , телешкото месо носи на системата добри дози протеини. Изяждайки една нормална телешка пържола например можете да доставите на организма си приблизително 22 грама от тези вещества .

– риба – рибата е допълнителен съществен извор на важни частици в човека . Първенец по наличност на протеини е рибата-тон, последвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са много добър вид закуска. Освен протеини, те са пълни и с предостатъчно количество витамини А, D и Е, също и омега-3 мастни киселини. Яйцата ще задоволят глада и в същевременно ще ви заредят с достатъчна енергия за деня.

– боб и леща – бобът е сред най-удачните растителни извори на протеини, няма значение дали ще бъде сготвен в ястие или приготвен като салата. Стабилно количество на тази група вещества има и в лещата, като прибавка чрез нея бихте могли да си осигурите и желязо, магнезий и калий.

– ядки – нерядкото поемане на ядки е идеален начин за приемане на протеини. Най-добри между тях в това отношение са фъстъците и бадемите, които ефективно подтискат глада .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – сигурност и ефективност на адекватни стойности

В каталога на Ready for life бихте могли да се натъкнете на разнообразие протеини и протеинови продукти, детайли от колекциите на известни и потвърдени компании за хранителни добавки. Те не само ще ви гарантират идеално поддържано тяло, но и ще ви подкрепят да се поддържате перфектно здраве . И още, при нас имате свободата да закупите тези първостепенни протеини на действително удовлетворяващи ценови категории. Запознайте се с най-добрите предложения от групата „Протеини“, изложени за вас:

1. Blade Sport Protein Concentrate – подемаме с този висококачествен прахообразен протеин . Протеинът съдържа 87% суроватъчен протеин и е перфектен за редовно трениращите . Всяка консумация на Blade Sport Protein Concentrate дава на тялото ви 21 грама протеин. Също и , хранителната добавка изпълнена с значително количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Както може би знаете , тази група аминокиселини, събрани под общото съкращение BCAA, са много от полза за всеки интензивно деен човек . Как да приемате протеиновия продукт? 1 цяла мерителна лъжичка разтваряща се в 200-250 мл вода или мляко. Тази доза обикновено се поема преди и след спорт , но за по-голям сигурност можете да осъществите и още един прием всяка сутрин .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – напълно натурален гейнър, действащ за дълготрайно укрепване на мускулната тъкан . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа няколко разновидности протеин с максимална биологична стойност , оказвайки огромен анаболен ефект. Освен всичко , с помощта на въглехидратите, изпълващи , протеинът е и наистина чудесен източник на сила за човешкия организъм . Всеки прием от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от 56 грама протеин и около 230 грама въглехидрати, което го превръща в един от най-добрите гейнъри на пазара . Приблизително да се изпива ½ мярка сутрин ½ лъжица след упражнения.

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – съставен от първостепенен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчна консистенция. С цялостен тип продукт ще ви помогне да повишите мускулната си маса, логично и да оставите мечтаните мускули впоследствие . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е изследван от определение отделни лаборатории и притежава нужните признания за качество. Продуктът можете да намерите в изключителни вкусове, включващи Шоколад и Бисквитки с крем. Даваме ви съвет да се поема 1 доза 25 грама при ставане на гладно и 1 доза след активност . За по-сполучливи отражения, можете да прибавите и бонус напитка от протеиновия продукт преди физическо натоварване или пък през вечерта .

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – първо качествен протеинов продукт, от серията на известна на световно ниво серия за спортни хранителни продукти Myprotein. Подсигурява на организма по 82 грама протеин на всеки 100 грама сухо вещество . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured съдържа ниско съдържание на мазнини и лактоза, но пък е пълен с калции и нужните аминокиселини. Идеален избор както за квалифицирани спортисти, така и за такива , които просто си водят здравословен начин на живот . 25 грама от сместа се поставя в 150-250 мл вода или мляко. Това количество стандартно се изпива до половин час след активност , но ако не можете, можете да я взимате и по всеки друг миг.

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – допълнително предложение от серията Myprotein, което този път е пригодено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е сбор от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Предоставя на човешкото тяло над 22 грама протеин на приемане, както и съвкупния състав от есенциални аминокиселини. Материалът има страхотно действие върху работата на мускулната маса и дейностите на асимилиране на основните хранителни елементи от човека. Една доза от Myprotein Vegan Blend Flavoured се полага в 150-250 мл вода или сок, като е хубаво да бъдат приемани 2 или 3 такива дози всеки ден .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – съставен същевременно за рутинно спортуващи, същевременно и за такива които желаят да подобрят ежедневния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа само и само първостепенни протеин изолат и хидролизат от стабилни източници. Всяка порция от 25 грама набавя на човешкия организъм 21 грама чист протеин. Материалът стимулира прогреса на чистата мускулна тъкан и поддръжката на анаболните процеси в човека. Добре е всеки ден да се изпиват по 2 дози – 1 ставайки и 1 след спортуване .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, съдържаща доказани протеини от пет различни източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Богата на всички аминокиселини, наложителни за моменталното и ефективно натрупване на активна мускулна маса. Също , протеиновият продукт се продава в приветливи вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря наистина лесно във вода. Също като предходната опция , се поемат по 2 дози дневно – 1 сутрин и 1 след спорт .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – привършваме с още една протеинова разновидност от британската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съставена от хидролизиран телешки протеин, получен от говеждо месо. Той стимулира бързото и значимо повишаване на мускулна маса, също така и по-доброто съвземане на тялото след интензивни спортове . Няма лактоза, а стойностите на захар и мазнини в сместа са наистина занижени . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured носи на организма 22 грама телешки протеин и разширен спектър от есенциални и неесенциални аминокиселини. Съветваме ви да бъде приеман по 1 доза сутрин и 1 доза след трениране . За реализираме на най-добри действия , можете да изпиете и допълнителна доза от протеиновия продукт между яденетата .

Разлистете предложенията на Ready for life и селектирайте най-висококачествените протеинови продукти на значително реални цени , като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини

Състав на протеините?
Минало на протеина
Протеините и тренировките
В кои вещества има стабилни степени протеини?
Протеините на Ready for life – сигурност и ефективност на адекватни стойности

Вашият коментар